Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Ce limbi străine vorbesc cei mai de succes oameni de afaceri din lume

Eucom » Blog » Ce limbi străine vorbesc cei mai de succes oameni de afaceri din lume
Ce limbi străine vorbesc cei mai de succes oameni de afaceri din lume - eucom.ro

Cercetătorii din Suedia au descoperit că persoanele care vorbesc mai multe limbi străine își pot controla mai ușor emoțiile, ceea ce implică posibilitatea de a filtra stimulii irelevanți și de a construi fraze mai concise.

În plus, cunoașterea uneia sau a mai multor limbi te ajută să te conectezi cu un număr mai mare de oameni și să ai o nouă perspectivă asupra lumii. Așadar, a fi bilingv este un avantaj important în mediul de business.

Iată ce limbi străine vorbesc cei mai de succes oameni de afaceri din lume:

Mark Zuckerberg, fondator și CEO al Facebook: engleză și chineză

Mark Zuckerberg i-a surprins pe studenții de la Universitatea Tsinghua din Beijing, în 2014, când a răspuns la fiecare întrebare în timpul unui Q&A de 30 de minute exclusiv în mandarină. Zuckerberg a declarat atunci că studiază zilnic limba, iar motivele sale de învățare sunt personale; a vrut să poată comunica mai bine cu familia soției sale, Priscilla Chan, inclusiv cu bunica, despre care spune că vorbește doar chineză.

Desigur, după cum au remarcat mulți, există și motive legate de business pentru care Zuckerberg a studiat mandarina – Facebook, și alte site-uri web, inclusiv Google și YouTube, sunt blocate în China.

Jack Ma, fondator și președinte executiv al Alibaba: engleză și chineză

Alibaba este cea mai mare companie de comerț electronic din China și a șasea cea mai mare companie online din lume. Omul din fruntea acestui gigant tehnologic este Jack Ma, liderul vizionar al unei companii care reprezintă 80% din piața de cumpărături online din China. Ma vorbește, de asemenea, două limbi.

A crescut la Hangzhou, capitala provinciei Chinei din Zhejiang, și a devenit interesat să învețe limba engleză la 12 ani. Mergea zilnic cu bicicleta, timp de 40 de minute, la un hotel unde erau mulți turiști străini pentru a-și exersa engleza. Timp de 8 ani, el a oferit turiștilor tururi gratuite în jurul orașului.

Michael Bloomberg, CEO Bloomberg L.P.: engleză și spaniolă

În calitate de primar al orașului New York, abilitățile sale lingvistice în spaniolă l-au ajutat pe Michael Blomberg să salveze ziua pentru comunitatea hispanică din New York, în timpul uraganului Sandy.

Din punct de vedere al afacerilor, cunoașterea limbii spaniole, în special în SUA, se dovedește tot mai mult a fi nu doar un avantaj, ci o necesitate. Puterea de cumpărare a comunității latine din SUA este estimată acum la 1,5 miliarde de dolari și are o tendință de creștere.

Paul Bulcke, CEO, Nestle: olandeză, franceză, engleză, spaniolă, portugheză, germană

Vorbind șase limbi străine, Paul Bulcke este probabil CEO-ul perfect pentru compania globală pe care o conduce. Nestlé operează 450 de fabrici în 86 de țări, având 340.000 de angajați din mai mult de 90 de țări diferite.

Bulcke este citat pe site-ul Nestle, precizând: A fi multilingv creează o legătură mai puternică cu colegii, angajații și consumatorii, ceea ce este esențial pentru o afacere ca a noastră”.

Jan Koum, co-fondator și CEO al WhatsApp: rusă și engleză

Crescut într-un mic sat din apropiere de Kiev, Ucraina, Koum s-a mutat în California la vârstă de 16 ani, împreună cu mama și bunica sa. În cele din urmă, a fost angajat de Yahoo !, unde l-a întâlnit pe Brian Acton, alături de care mai târziu a pus bazele platformei Whatsapp. Cei doi și-au luat un an sabatic pentru a călători în America de Sud, despre care a spus că l-a făcut să realizeze limitele instrumentelor de comunicare existente. Așa a luat naștere WhatsApp, care se bucură de un real succes – a fost achiziționat de Facebook în 2014 pentru 19 miliarde de dolari. Astăzi, are 1 miliard de utilizatori zilnic.

Deși a locuit în California de la vârsta de 16 ani, Koum vorbește fluent limba rusă și a construit WhatsApp într-o companie cu adevărat globală, care acceptă 60 de limbi străine diferite.

La Eucom Business Language ne-am adaptat programele de învățare în funcție de nivelul de cunoaștere a unei limbi străine, dar și de programul pe care îl ai la serviciu. Cert e că înaintarea spre o poziție superioară în carieră e mai ușoară atunci când cunoști mai multe limbi străine. Tu asigură-te că ai destulă determinare. De restul ne ocupăm noi.

Data articol: 8 noiembrie 2019