Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Agile Learning. Top 3 caracteristici care vor creşte productivitatea angajaţilor tăi.

Eucom » Blog » Agile Learning. Top 3 caracteristici care vor creşte productivitatea angajaţilor tăi.
Agile Learning. Top 3 caracteristici care vor creşte productivitatea angajaţilor tăi. - eucom.ro

Cuvântul productivitate, cu toate formele sale, este rostit de fiecare angajat de cel puţin o dată pe zi. Ne dorim să fim productivi, spre acest obiectiv alergăm.

Când vine vorba de cursurile de limbi străine, cea mai mare îngrijorare este “scoaterea din producţie” a cursantului şi implicit scăderea productivităţii alături de toate efectele care vin în domino.

Suntem aici şi spunem cu tărie că această scădere este doar un mit.

Conform unui studiu publicat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, unul dintre factorii majori de stres şi scădere a productivităţii este proasta comunicare sau comunicarea superficială cu partenerii străini.

Încă de la început, participarea la un curs de limbă străină îţi oferă soluţii la această problemă.

Agile Learning, spre deosebire de un curs obişnuit, vine cu încă 3 caracteristici care cresc exponenţial productivitatea.

  1. Portalul de e-Learning

Este bine cunoscut faptul că 29% dintre angajaţi învaţă în timp ce merg la şi se întorc de la serviciu, iar alţi 42% învaţă seară sau în weekend-uri.

Platforma Eucom oferă acces nelimitat şi de oriunde la resurse de învățare variate. Cursantul va avea o singură întâlnire săptămânală (sprint) face-to-face cu trainerul şi restul grupei, având responsabilitatea şi flexibilitatea de a-și alege timpul și spațiul pentru studiu.

Astfel, potențialul cursanților este valorificat 100%, aceștia dobândind toate abilitățile lingvistice vizate atât prin interacțiunea și colaborarea cu membrii grupei, cât și prin studiu individual, în funcție de obiective și disponibilitate.

  1. Filosofia paşilor mărunţi

Agile este o cultură bazată pe îmbunătățire continuă. Principiul de bază în cadrul metodei Agile este cel al paşilor mici, “baby steps”. Învăţarea în cadrul unui program se face în sprint-uri, metodă care îţi permite să marchezi în fiecare zi cunoştintele acumulate şi îţi oferă constant un overview asupra procesului de învăţare, menţinând la cote înalte motivaţia şi engagement-ul.

Evoluţia cursantului este constant monitorizată de un trainer specialist care alocă resurse, oferă feedback, coaching şi adaptează conţinutul la ritmul şi nevoile fiecărui cursant, reconfigurând în timp real procesul de învăţare. Se folosesc astfel, mai multe seturi de feedback, împărțite pe sprint-uri sau etape de evoluție pentru a avea succes.

  1. Învăţare experienţială

O trăsătură fundamentală a programului Agile este învățare experienţială. Plecând de la nevoia de bază a cursanţilor, şi anume, aceea de aplicabilitate imediată a noţiunilor studiate, în cadrul sprint -urilor trainerii propun activităţi prin care sunt simulate situații de comunicare din viața reală, creând contexte diverse pentru interacțiunea în limbă străină și oferind cursanților oportunitatea de imersiune totală în limba țintă..

O consecinţă a acestei abordări: o creştere a fluenţei cu 90%.

Ne dorim să influenţăm pozitiv oamenii, să oferim cele mai bune soluţii, adaptate vremurilor în care trăim. Deschiderea, versatilitatea şi autenticitatea sunt caracteristici pe care le promovăm atât în relaţiile cu oamenii, dar şi prin produsele pe care le creăm.

Agile pune accentul pe oameni și interacțiuni, pe adaptare rapidă la schimbare și livrare timpurie și continuă.

Care sunt caracteristicile pe care tu le cauţi la un curs de limbi străine? Acum că ai aflat mai multe despre modelul Agile, crezi că s-ar potrivi și în compania ta?

Data articol: 26 octombrie 2020