Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Agile Learning. Top 3 avantaje ale implementării conceptului în compania ta

Eucom » Blog » Agile Learning. Top 3 avantaje ale implementării conceptului în compania ta
Agile Learning. Top 3 avantaje ale implementării conceptului în compania ta - eucom.ro

Agilitate și adaptabilitate

În prezent, pe piața muncii apar schimbări constante. Spre exemplu, 10 dintre cele mai căutate joburi din anul 2018 nu existau în anul 2004. Având în vedere aceste condiții, abilități precum agilitate și adaptabilitate devin din ce în ce mai necesare.

Agilitatea este abilitatea de a răspunde la provocările care apar în mediul de lucru și de a conduce schimbări benefice. Adaptabilitatea include îmbrățișarea schimbării, ceea ce susține mecanismul evoluției.

Economisește timp când faci schimbări în companie

Conform Digital Transformation Index, 78% dintre lideri simt că transformările tehc ar trebui să fie dispersate în interiorul companiilor lor. Totuși, transformarea digitală nu va garanta succese de business deoarece această transformare aduce cu sine nevoia dezvoltării de skilluri și expertiză specifică, iar 91% dintre companii nu dispun de aceste resurse.

Folosind tehnicile agile, Enterprise Advanced Marketing a redus din timpul irosit pentru proiectele de inovare tehnologică pe care le desfășoară, în unele cazuri cu 75%. Prin folosirea metodelor tradiționale de lucru, dezvoltarea prototipurilor pe care compania le folosește ar fi durat aproximativ 2 sau 3 ani. Tehnica Agile a generat și alte avantaje: creșterea vitezei de adaptare la schimbările apărute cu 200%, măsurată la nivelul fiecărui sprint, creșterea implicării și a nivelului de satisfacție în muncă a angajaților.

3 avantaje ale Agile Learning pentru compania ta

Versatilitate pentru a atinge obiectivele mai rapid

Obiectivele și scopurile organizaționale sunt bine plănuite, dar modul în care se realizează taskurile pentru a le atinge nu este întotdeauna prestabilit. Ceea ce generează Agile Learning este tocmai adaptarea 100% la nevoile angajaților, la ritmul acestora de lucru și la posibilele schimbări și provocări care pot apărea pe parcurs.

La Eucom, reconfigurăm în timp real și eficientizăm procesul de învățare a unei limbi străine. Practic, este vorba despre modificarea contextului de învățare rapid și în concordanță cu realitatea celui care învață. Spre exemplu în funcție de modul în care cursanții își dozează efortul și motivația, trainerul Eucom poate livra conținut personalizat, bazat exclusiv pe ritmul de învățare al fiecăruia. De asemenea, vor exista în permanență rapoarte către companie pentru a evidenția evoluția fiecărui cursant în parte.

Adaptare rapidă la schimbări

Prin intermediul unui feedback constant, care urmărește fiecare sprint al cursantului, Eucom poate livra rapoarte care indică dacă este nevoie de accelerarea proceselor de învățare sau dacă ritmul este unul corect.

Unul dintre beneficiile sistemului Agile Learning este acela că permite celui care învață  o monitorizare zilnică a progresului, ceea ce facilitează și ocazia de a oferi un feedback specific, punctual, în funcție de nevoile de învățare ale fiecăruia.

Sprint-uri de evoluție

Se  folosesc mai multe seturi de feedback, împărțite pe sprint-uri sau etape de evoluție pentru a avea succes. Practic, folosești strategia pașilor mici, specifică modului de acțiune agile, care permite angajaților să marcheze în fiecare zi sau în fiecare săptămână cunoștințe și dezvoltare de abilități specifice jobului lor.

Și când înveți o limbă străină, strategia pașilor mici, dar siguri îți permite să marchezi în fiecare zi cunoștințe lingvistice și te ajută în dezvoltarea abilităților de învățare. Este vorba despre o abordare complexă care să îmbine comunicarea față-în-față și avantajele de a avea la îndemână soluții digitale. De exemplu, pe site-ul EUCOM ai la îndemână o secțiune complexă de Dashboard Online care îți oferă o imagine clară asupra activității fiecărui cursant, adică date exacte cu privire la efortul depus. În plus, vizibilitatea progresului în procesul de învățare este o sursă de motivație de a continua și cultiva un comportament de implicare în întregul demers.

 

 

Data articol: 8 iulie 2019