Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Agile Learning în domeniul lingivstic

Eucom » Blog » Agile Learning în domeniul lingivstic
Agile Learning în domeniul lingivstic - eucom.ro

Dacă ai auzit până acum de Agile Learning, cel mai probabil a fost într-un context din domeniul IT. Însă ce înseamnă de fapt? Pe scurt, Agile Learning reprezintă adoptarea unei abordări continue a învățării. După cum am observat, termenul a evoluat din industria dezvoltării software. Acest lucru se datorează faptului că dezvoltarea de conținut electronic pentru studiu (sau „e-learning”) are caracteristici care sunt destul de asemănătoare cu dezvoltarea de software. Agile Learning se concentrează pe viteză, flexibilitate și colaborare. Funcționează prin transferarea proceselor eficiente de management de proiect în lumea învățării.

Metoda Agile Learning a cooptat în mod special cadrul Scrum. Această abordare descompune proiectele complexe în pași mai mici. Ca rezultat, munca este separată în interacțiuni în timp numite sprinturi. Prin urmare, Agile Learning se mișcă în pași mici și printr-un proces iterativ. Asta înseamnă testarea, rafinarea și îmbunătățirea continuă a conținutului până când ești mulțumit de rezultatul final.

Când vine vorba de învățarea unei limbi noi, există diferite metode prin care poți deveni poliglot. Însă în zilele noastre, când oamenii au timp de a învăța doar seara și în weekenduri, când petrec foarte mult timp pe drum spre și de la muncă și mulți dintre ei nu găsesc resurse on-line potrivite lor, metoda de învățare Agile pare cea mai potrivită.

Programul Agile Learning dezvoltat de Eucom este unic în România. Conceptul reprezintă un mix între digital (platforma de e-learning), interacțiune umană şi conținut personalizat. Personalizarea se face pentru fiecare curs în parte, răspunzând astfel nevoilor pe care le au participanții. Nevoile și obiectivele trebuie cunoscute de la bun început și pornind de aici este construit cel mai potrivit program.

Există 6 aspecte-cheie pentru Agile Learning așa cum este construit de noi:

  1. Accentul pe soluții de training personalizate și digitalizate. Cum spuneam, soluțiile de training se stabilesc după ce aflăm nivelul participanților, care sunt dorințele lor, în ce mediu lucrează, cum le place cel mai mult să învețe și care este varianta care le dă cele mai bune rezultate. În funcție de asta, le putem oferi exact ceea ce au nevoie pentru dezvoltarea lor pe plan personal și profesional. Aceste soluții sunt pregătite special pentru omul ocupat care are acces la mediul digital în permanență.
  2. Transparență și flexibilitate. Vei ști întotdeauna care sunt pașii următori, iar având aceste cunoștințe, îți va fi foarte ușor să te gândești în avans dacă programul este potrivit pentru tine sau dacă dorești să aduci modificări speciale.
  3. Reconfigurarea în timp real a trainingului și accelerarea procesului de învățare. Cum am precizat și la punctul anterior, este foarte important să îți reconfigurezi cursul de învățare. Însă acest lucru nu se datorează doar programului tău personal, ci și răspunsului tău la metoda încercată – cât de bine evoluezi.
  4. Monitorizarea zilnică a progresului cursanților. Tocmai pentru a accelera procesul de învățare, este foarte importantă monitorizarea progresului. Prin acest pas ne asigurăm că nu vei stagna niciodată și că te afli tot timpul în etapa în care plănuiai să te încadrezi. 
  5. Sprint-uri săptămânale de învățare (12-14 sprint-uri) de cursuri face-to-face și acces la portalul de eLearning. Accesul îți oferă resurse aflate în permanentă pe dispozitivul personal, iar sprint-urile te ajută să înveți încontinuu cu pași mici potriviți programului tău.
  6. Portal de monitorizare pentru HR (Product Owner). Acest portal ajută angajatorul să fie la curent cu progresul angajaților săi în timp real.

Pentru mai multe detalii privind cursurile realizare de noi prin programe Agile Learning, accesează acest link (https://www.eucom.ro/agile-learning/) pentru a primi o ofertă personalizată.

Data articol: 30 martie 2023