Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

8 recomandări de carte pentru cei care învață olandeza

Eucom » Blog » 8 recomandări de carte pentru cei care învață olandeza
Privat: Articol verificare tweak imagini articol si TOC pentru crearea cuprinsului articolului. - eucom.ro

Se știe că limba olandeză este o limbă dificil de învățat. Acest lucru se datorează pronunției și sunetelor deosebite, gramaticii complexe (pentru cei care nu cunosc limbile germanice) și vocabularului, care deși are cuvinte asemănătoare cu engleza și germana, are foarte multe structuri unice.

Îți prezentăm o serie de cărți care te pot ajuta să îți îmbunătățești nivelul de limbă olandeză, la orice nivel te-ai afla.

Nivel începător

Minoes de Annie M.G. Schmidt – Această carte pentru copii reprezintă un punct de pornire minunat pentru începătorii care învață olandeză, deoarece limbajul folosit este relativ simplu și ușor de înțeles. Scrisă de o faimoasă autoare olandeză pentru copii, Minoes este povestea unei pisici care se transformă într-o femeie. Este o lectură distractivă și există și o versiune de film pentru cei care învață vizual.

Short Stories in Dutch for Beginners de Olly Richards – Această colecție de opt povestiri captivante este ideală pentru cei care nu sunt fanii cărților pentru copii (deși acestea sunt ideale pentru cei care învață limbi străine). Poveștile par mai „mature” și vin într-o varietate de genuri interesante, de la science fiction și crime până la istorie și thriller.

Nivel intermediar

Het Diner de Herman Koch – Un bestseller internațional care a fost ecranizat în 2017. Cartea are loc pe parcursul unei cine, când două cupluri se întâlnesc pentru a discuta despre crima violentă de care sunt acuzați fiii lor. Stilul de scriere este distractiv, descriptiv și destul de ușor de înțeles.

Hersenschimmen de J. Bernlef – Acest roman emoționant este despre demență. Pe lângă această temă importantă, romanul abordează singurătatea și fricile asociate cu aceasta. Este o carte care te va tulbura, pentru că povestea este emoționantă și, de asemenea, scrisă într-un limbaj direct și nu prea dificil.

Oorlogswinter de Jan Terlouw – Tradus ca „Iarna în vreme de război”, acest roman Young Adult relatează viața unui adolescent în ultima iarnă a celui de-al Doilea Război Mondial, când germanii au invadat Țările de Jos. Această carte este o alegere bună dacă te afli la un nivel intermediar și are avantajul că te va învăța puțină istorie olandeză, împreună cu foarte multe cuvinte noi. Există și o versiune de film populară a acestei cărți.

Nivel avansat

De Aanslag de Harry Mulisch – „Asaltul” este un alt roman care are loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De data aceasta este vorba despre un băiat de 12 ani a cărui familie este ucisă de naziști și cum acesta încearcă să meargă mai departe în anii următori, în timp ce se află în doliu. Autorul este considerat a fi unul dintre cei mai renumiți scriitori olandezi. Versiunea de film a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1986.

Een Hart Van Steen de Renate Dorrestein – Romanul spune povestea lui Ellen van Bemmel, care locuiește cu familia ei într-o veche casă olandeză din suburbiile Amsterdamului. Copilăria pitorească a lui Ellen este plină de influențe americane, de la chipsuri până la aterizarea pe Lună, dar totul se schimbă atunci când are loc o tragedie la împlinirea vârstei de 12 ani. Această poveste de dragoste și pierdere povestește viața lui Ellen într-un mod plin de umor, dar și plin de compasiune.De avond is ongemak de Marieke Lucas Rijneveld – O carte de debut care a câștigat International Booker Prize în 2020. Romanul spune povestea unei familii de fermieri olandezi de produse lactate. Protagonista este Jas, fiica familiei care are zece ani, traumatizată de pierderea fratelui ei care a murit tragic în timp ce patina pe gheață. Familia este devotată, iar evlavia lor adaugă la greutatea traumei lui Jas în timp ce ea se luptă să-și proceseze propriile experiențe și lumea din jurul ei.

Data articol: 26 iunie 2023