Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

5 lecții de business pe care le putem învăța din povestea „A Christmas Carol”

Eucom » Blog » 5 lecții de business pe care le putem învăța din povestea „A Christmas Carol”
5 lecții de business pe care le putem învăța din povestea „A Christmas Carol” - eucom.ro

„A Christmas Carol”, povestea lui Ebenezer Scrooge care, datorită unor intervenții fantomatice, se trezește în ziua de Crăciun gata de răscumpărare, are 175 de ani, dar încă se bucură de succes.

Odată cu perioada Sărbătorilor, iată câteva lecții pe care le poți învăța de la personajele poveștii lui Charles Dickens.

  1. Găsește-ți echipa

Oamenii nu își schimbă în general caracterul și părerile peste noapte, dar se întâmplă atunci când intervin fantomele Crăciunului trecut, al Crăciunului prezent și al Crăciunului viitor. Dacă aventurile din ajunul Crăciunului lui Scrooge ar fi implicat doar să își vadă propriul mormânt sau să audă criticile la adresa sa de la petrecerea la care nu a vrut să meargă niciodată, ar fi putut să ignore aceste întâmplări. Dar fantomele au jucat fiecare punctele lor forte și eforturile lor combinate au avut un impact real.

  1. Știi când să reduci pierderile

Aici ne referim la fosta logodnică a lui Scrooge, Belle. Când Scrooge a devenit obsedat de bani, aceasta a decis să plece și s-a căsătorit cu un alt bărbat. Da, până la urmă Scrooge a determinat-o să se răzgândească, dar să fim sinceri, ar fi fost o așteptare lungă. Dacă ceva nu reușește, este în regulă să-ți dai permisiunea să te plângi și apoi să treci la următorul lucru. Nu trebuie să vă dublați pierderea pentru a încerca să salvați ceva care nu funcționează.

  1. Mentorii pot fi găsiți în locuri neașteptate

Primul șef al lui Scrooge, domnul Fezziwig, a fost un om generos, dar în mod clar influența lui nu a avut un impact mare asupra protagonistului nostru. Însă Scrooge este inspirat să fie un om mai bun de către nepotul său Fred, care îl invită întotdeauna la cina de Crăciun, chiar dacă este constant mustrat.

  1. Nu este vorba doar despre tine

Fantoma lui Jacob Marley se ocupă de vechiul său partener de afaceri Scrooge pentru a-l înștiința în legătură cu ceilalți vizitatori pe care îi va primi în timpul nopții. Datorită comportamentului său lacom din timpul vieții, viața de după îl găsește pe Marley legat de lanțuri. Dickens nu era cunoscut pentru subtilitatea lui, morala fiind că egoismul nu va face decât să încetinească progresul. În lucrul cu alții și în construirea afacerii tale, sunt sigur că vrei să creezi soluții, nu mai multe probleme pentru angajați.

  1. Fii adaptabil

Ceea ce ne învață povestea lui Scrooge este că niciodată nu este prea târziu să te răzgândești sau să schimbi lucrurile. Nu îți fie teamă să încerci ceva nou, deoarece ar putea fi cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat vreodată.

 

Data articol: 19 decembrie 2019