Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

4 sfaturi de comunicare pentru un sistem hibrid la locul de muncă

Eucom » Blog » 4 sfaturi de comunicare pentru un sistem hibrid la locul de muncă
4 sfaturi de comunicare pentru un sistem hibrid la locul de muncă - eucom.ro

Dacă și job-ul tău a trecut la un sistem hibrid, aceste sfaturi te pot ajuta să te adaptezi mai ușor la noua paradigmă.
De la începutul pandemiei, mulți angajați neesențiali au fost nevoiți să se adapteze la un mediu de lucru la distanță. Această schimbare a introdus noi provocări, cum ar fi întâlnirile virtuale și recrearea unui spațiu de lucru productiv acasă. Pe măsură ce pandemia evoluează, unele companii aleg să se întoarcă la birou, unele adoptă o politică complet de la distanță, iar altele întrețin ideea unui model de lucru hibrid.

Ce este un model de lucru hibrid?
Un sistem hibrid de lucru înseamnă că angajații lucrează la birou pentru o parte din timp și lucrează de la distanță în restul timpului. Numărul de zile de lucru la distanță și logistica variază foarte mult de la o compania la alta. Nu numai că oferă flexibilitate în ceea ce privește modul în care membrii echipei își gestionează timpul, dar le permite companiilor să extindă piețele de angajare și fondurile de talente din care provin, în loc să se limiteze la anumite locații.

Pe măsură ce mai multe organizații iau în considerare sau chiar adoptă o abordare hibridă a muncii (Eucom a abordat deja munca la distanță pentru multe dintre posturi.), acestea își adapteze practicile de lucru în consecință. În primul rând, pentru a rămâne eficienți într-un loc de muncă hibrid, angajații vor trebui să se gândească la modul în care abilitățile lor de comunicare servesc echipei, indiferent dacă lucrează de la distanță sau la birou.

4 sfaturi de comunicare pentru un loc de muncă hibrid

Spre deosebire de o organizație complet la distanță în care toată lumea lucrează de acasă, un sistem hibrid înseamnă că s-ar putea să lucrezi la birou în timp ce alți colegi de echipă lucrează de la distanță (sau invers). Iată câteva sfaturi pentru a menține o comunicare eficientă între locurile de unde lucrezi.

Identifică întâlnirile personale esențiale

Unele întâlniri sunt cele mai eficiente atunci când participanții pot colabora în persoană. De exemplu, atunci când este introdus în profunzime un produs nou, sau cu ocazia unui team-building.

În schimb, unele întâlniri sunt la fel de eficiente de la distanță. De obicei, diseminarea de informații rapide sau întâlnirile cu mai puțini participanți sunt potrivite pentru un format virtual. Unele exemple includ one-to-one între personal și manageri, prezentări de proiecte, sau anunțuri generale ale companiei.

Echitate între materialele necesare întâlnirilor

Când nu toată lumea se află în aceeași cameră, asigură-te că materialele întâlnirii sunt disponibile într-un format care este util în ambele situații de lucru. De exemplu, dacă ai printat un raport pentru participanții în persoană, oferă participanților virtuali varianta digitală, astfel încât să poată urmări cu ușurință.

Acest punct se extinde și la instrumentele fizice, cum ar fi un whiteboard în timpul unei întâlniri. Asigură-te că membrul echipei care îl folosește își poziționează camera corect, astfel încât cei de la distanță să poată urmări ce se întâmplă.

Întrucât un model de lucru hibrid poate permite, de asemenea, programe flexibile sau ca membrii echipei să lucreze în diferite zone orare, nu toate părțile interesate ar putea fi disponibile în timpul anumitor întâlniri. Planifică din timp întâlnirile, împărtășind o agendă înainte și trimițând în mod regulat recapitulări și follow-up-uri, astfel încât toată lumea să fie up-to-date.

Găsiți cel mai bun canal de comunicare

Anumite sarcini au rezultate mai bune atunci când selectați cel mai bun canal de comunicare, în special atunci când lucrați în afara biroului.

De exemplu, un check-in rapid cu un coleg despre starea unui proiect poate fi realizat printr-un mesaj. Pe de altă parte, listele sau diverse instrucțiuni pot fi mai ușor de urmat atunci când sunt trimise prin mail.

Comunicarea cu un membru al echipei la birou poate fi mai ușoară datorită indicațiilor vizuale și auditive, cum ar fi expresiile faciale, gesturile corpului și intonația; pe când scrierea e mult mai precisă și punctuală.

Lucrează la abilitățile tale sociale

O parte a construirii relațiilor cu colegii tăi este să știi cum să faci conexiuni autentice la locul de muncă. Îmbunătățirea abilităților de vorbire poate ajuta la construirea relațiilor și la dezvoltarea încrederii reciproce cu membrii echipei hibride. Pe măsură ce îți perfecționezi abilitățile sociale, fii atent și la crearea de limite în timpul zilelor de lucru în persoană.

Există multe modalități de a construi conexiuni în timp ce lucrezi de la distanță cât și în persoană. Puteți invita un coleg să ia prânzul în timp ce sunteți la birou sau puteți sugera un happy hour virtual în zilele remote.

Pe măsură ce navighezi noul loc de muncă hibrid, vei afla care strategii sunt cele mai eficiente pentru postul tău și pentru echipa ta, în activitățile zilnice. Încearcă sfaturile de mai sus și experimentează diferite moduri de a promova o comunicare clară, indiferent de locul de muncă.

Data articol: 5 ianuarie 2022