Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

3 lucruri pe care doar un trainer de limbi străine le poate şti!

Eucom » Blog » 3 lucruri pe care doar un trainer de limbi străine le poate şti!
3 lucruri pe care doar un trainer de limbi străine le poate şti! - eucom.ro
  1. Cine este Ana-Maria Marcu şi cum ai ales acest domeniu?

Ana este o persoană extrovertită căreia îi plac oamenii foarte mult!

De aici şi pasiunea pentru predat! Pasiune, pe care, nu am avut-o de la început ci, mai degrabă, am dezvoltat-o odată cu trecerea timpului din pasiune pentru oameni. Eu iubesc oamenii şi cel mai bine mă simt când le sunt utilă şi pot să-mi pun la dispoziţia lor toate resursele… Cât despre domeniu… pot spune că el m-a ales pe mine! Eu făceam cu totul altceva când m-a contactat Laura să mă invite la un interviu!

În rest, cred că sunt un om obişnuit… îmi place să îmi petrec timpul cu familia mea, să călătoresc şi să descopăr lucruri noi, să mă întâlnesc cu oameni dragi mie, să mai răsfoiesc câte o revistă din când în când.

  1. Cum arată o zi din viața unui trainer de limbi străine?

Ziua mea este plină! Şi nu mă plâng! Dimineţile sunt întotdeauna la fel, iau micul-dejun cu familia mea, apoi ei pleacă de acasă iar eu… îmi ocup locul la birou şi încep cursurile online! Dacă înainte de pandemie eram tot timpul pe drumuri, mă mutam de la o companie la alta şi încercam să îmi gestionez timpul cât mai bine, acum lucrurile s-au aşezat. Şi e bine! Pot chiar să susţin mai multe cursuri într-o zi, nu mai pierd timpul pe drumuri, sunt mereu acasă… chiar şi curierii s-au prins de treaba asta şi sună mereu la mine… chiar dacă nu mă caută întotdeauna pe mine! ????

  1. Care este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un trainer?

Pentru mine cea mai importantă calitate este să pot să mă adaptez situaţiei. Fiecare curs este diferit, oamenii cu care ne întâlnim sunt mereu alţii, iar materia… deşi materia este aceeaşi, fiecare sesiune este diferită, adaptată nevoilor cursanţilor! Şi ce bine că este aşa! Altfel, eram înlocuiţi de mult de un computer!

În plus, în perioada aceasta am fost nevoiţi, cu toţii să renunţăm la vechile obiceiuri şi să ne adaptăm, să fim extrem de creativi! Din fericire, tehnologia ne face viaţa mai uşoară şi putem să profităm de progresul tehnologic ca să ne facem meseria.

  1. Cel mai important sfat pe care l-ai da cuiva care-și dorește să studieze o limbă străină…

Să exerseze în fiecare zi! Oricând, oriunde! Orice contact cu limba respectivă este extrem de important!

  1. Care este cea mai mare idee preconcepută a românilor în legătură cu acest domeniu?

Ca adulţii nu mai pot învăţa! Eu cred că de fapt le este foarte greu să îşi găsească motivaţia. Şi e normal să fie aşa, fac slalom printre priorităţi: job, familie, facturi… Dar dacă îşi doresc foarte mult să înveţe o limbă străină îşi găsesc şi timp şi resursele necesare! Este suficient să îşi dorească!

  1. Care a fost impactul pandemiei asupra activităţii tale profesionale?

Eu consider că m-am aflat printre cei norocoşi. La început am crezut că va trebui să mă reorientez profesional dar nu a fost cazul! Deşi mi-au fost anulate câteva cursuri… culmea, cele pe care le ţineam deja online, acestea au fost rapid înlocuite. Şi au tot continuat să apară! Şi am avut mai multe cursuri şi mai mulţi participanţi ca înainte de pandemie! Am profitat de faptul că oamenii vor să înveţe lucruri noi cât stau acasă şi ne-am pus pe treabă!

  1. La final, 3 lucruri pe care doar un trainer de limbi străine le poate şti!

Nu sunt lucruri noi, poate doar mi s-au demonstrat mie de nenumărate ori!

Teoria nu este acelaşi lucru cu practica!

Ce nu sună bine, nu este bine!

Este foarte important să ţii pasul cu vremurile!

Data articol: 8 iunie 2021