Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

10 cărți potrivite pentru tine dacă înveți coreeană

Eucom » Blog » 10 cărți potrivite pentru tine dacă înveți coreeană
10 cărți potrivite pentru tine dacă înveți coreeană - eucom.ro

Nimeni nu poate nega că în zilele noastre Coreea de Sud a luat avânt în lumea vestică. Fie că este vorba de formații K-Pop (totul începând cu Gangnam Style), filme (Parasite care a luat Oscarul acum 4 ani), cosmetice sau bucătărie, produsele coreene sunt peste tot. Dacă te-ai hotărât să înveți această limbă fascinantă, avem câteva recomandări de cărți pentru tine.

Pentru începători:

Korean Made Simple de Billy Go – O carte îndrăgită de începători care conține lecții despre limba coreeană, precum și despre cultura și istoria țării. Poți învăța peste 1.000 de cuvinte și expresii de vocabular prin 20 de lecții aprofundate și distractive.

Talk to Me in Korean Level 1 – Acest manual foarte popular se concentrează pe vorbitul limbii coreene și conține multe înregistrări care pot fi descărcate de pe site-ul lor.

Korean Stories For Language Learners: Traditional Folktales de Julie Damron și EunSun You – Această carte bilingvă prezintă povești tradiționale coreene, adaptate pentru a fi accesibile pentru cei care studiază limba coreeană (și cunosc engleza). Este o modalitate plăcută de a te familiariza cu cultura și istoria Coreei prin intermediul poveștilor clasice.

Pentru intermediari:

The Hen Who Dreamed She Could Fly (Găinușa care voia să zboare) de Sun-mi Hwang – O poveste captivantă despre o găină care visează să zboare, care explorează teme precum libertatea, curajul și dorința de a-ți împlini visele. Este o carte apreciată de mulți cititori și necesită un nivel intermediar de limbă coreeană.

Please Look After Mom (Te rog, ai grijă de mama) de Kyung-Sook Shin – O carte emoționantă care prezintă povestea unei mame dispărute și modul în care membrii familiei încearcă să facă față absenței sale. Prin intermediul acestei cărți, îți poți îmbunătăți vocabularul și capacitatea de a înțelege nuanțele limbii coreene.

The Vegetarian (Vegetariana) de Han Kang – Această carte provocatoare explorează povestea unei femei care decide să devină vegetariană și impactul pe care această decizie îl are asupra vieții sale și a celor din jurul ei. Este o carte premiată, care oferă o perspectivă interesantă asupra societății coreene.

Kim Jiyoung, Born 1982 (Kim Jiyoung, născută în 1982) – Este cartea care a lansat noul val de feminism din Coreea de Sud. Într-un limbaj simplu și minimalist, povestit la persoana a III-a, viața lui Jiyoung este redată ca o narațiune infuzată cu elemente de frustrare, perseverență și supunere. Ea este o femeie obișnuită de treizeci de ani care și-a dat de curând demisia de la o corporație pentru a-și crește fiica. Problemele apar când ea începe să prezinte simptome ciudate care îi alarmează pe soț, părinți și socri – aude și vorbește în vocile altor femei, vii și chiar moarte, cunoscute și necunoscute de ea. 

Pentru avansați:

Pachinko de Min Jin Lee – Această epopee literară urmărește povestea unei familii coreene pe parcursul mai multor generații, oferind o perspectivă amplă asupra istoriei Coreei și a diasporei coreene.

Human Acts (Disecție) de Han Kang – Această carte puternică explorează tema opresiunii politice și a protestelor din timpul mișcării democratice din Coreea de Sud, când a avut loc masacrul de la Gwangju din mai 1980. Povestea acestui episod tragic se desfășoară într-o succesiune de capitole interconectate, în timp ce victimele și cei îndoliați se confruntă cu suprimarea, negarea și agonia care apare ca un ecou în urma masacrului.

Almond (Migdală) de Sohn Won-Pyung – Yunjae s-a născut cu o afecțiune a creierului numită Alexitimia, care îl împiedică să simtă emoții precum frică sau furie. El nu are prieteni din cauza celor doi neuroni în formă de migdale localizați adânc în creierul său, însă mama și bunica lui devotată îi oferă o viață sigură și frumoasă. Printr-o serie de accidente, viața sa se schimbă în ajunul Crăciunului.

Data articol: 22 mai 2023