Alexandra Puscasu, despre audit lingvisticUna dintre liniile noastre principale de business este auditul lingvistic corporate. Cu evidentul ei mix între pasiune pentru limbi străine și tehnologie, Alexandra Pușcașu, Language Audit Manager în cadrul echipei, ne-a răspuns de ce acest tip de serviciu este din ce în ce mai apreciat de companiile din România, ce tip de provocări ridică și ce noi direcții de dezvoltare trasează.

Alexandra, ești Language Audit Manager în echipa noastră. Te dedici mult activității pe care o ai, așa ca spune-ne – de ce audit lingvistic, ce este interesant și provocator în domeniu, ce îți menține așa de intens avântul în activitate? 

Cred că aș putea spune că Auditul Lingvistic m-a ales pe mine, și nu invers, dar înclin să cred că nu întâmplător, pentru că, spre fericirea mea, jobul mi s-a potrivit din prima zi ca o mănușă. Pentru cei ce nu sunt familiari cu termenul de Audit Lingvistic, acesta tratează testarea și evaluarea abilităților lingvistice ale indivizilor dintr-o organizație. Ce este interesant și provocator în domeniu? Totul! De la îmbinarea dintre tehnologie și latura umanistică, ritmul rapid al domeniului, până la diversitatea limbilor solicitate și evoluția accelerată a industriei. Cred că motivul pentru care îmi place atât de mult acest domeniu este acela că îmi oferă mereu varietatea de care am nevoie și îmbină în mod perfect două dintre pasiunile mele cele mai mari: matematica (și implicit tehnologia) și limbile străine. Ce legătură au matematicile cu evaluarea abilităților lingvistice? Una mult mai mare decât ne putem imagina la prima vedere.

Citește mai multe despre serviciul nostru de Audit Lingvistic dedicat companiilor.

Spune-ne cum ești tu, ce îți place și ce te inspiră, spune-ne și ceva ce nu știm încă despre tine.

Mi-a luat mult timp până să ajung să mă cunosc bine de tot și cu siguranță e un proces ce va dura până la bătrânețe, dar unul dintre lucrurile pe care am ajuns să le aflu despre mine este că sunt un problem-solver. Pe românește, îmi place să rezolv probleme. De orice fel. Și când am aflat acest lucru despre mine, a fost o mare revelație și brusc totul a căpătat sens. Altceva ce mai cunosc despre mine este că, de când mă știu, sunt pasionată de matematică, limba engleză și muzică. Când eram mică, stăteam sub masă și făceam adunări și înmulțiri în limba engleză, în timp ce fredonam. Mai târziu, în liceu, am descoperit că îmi place să dau teste. De orice fel, de personalitate în special, dar și de alte tipuri. Că am ajuns acum să mă ocup de un departament de testare poate părea coincidență, dar eu nu prea cred în coincidențe. Ceva ce nu știți despre mine? Într-o vacanță de iarnă din liceu n-am făcut nimic altceva decât să stau în casă și să fac probleme la matematică. Știu, foarte geeky, dar mie mi-a plăcut la nebunie! E drept că nici frigul nu prea e pe gustul meu.

O provocare venită din partea unui client și soluția pe care ai găsit-o.

Platforma online de testare Eucom este gândită în așa fel încât fiecare persoană testată primește pe e-mail o invitație pentru a da testul online. Am avut, la un moment dat, o solicitare de la un client (care s-a repetat ulterior) de a testa online un număr foarte mare de angajați în același timp, la sediul companiei, însă nu aveau posibilitatea de a-și accesa căsuța de email. Soluția a fost, bineînțeles, una… tehnică, prea dificil de detaliat în doar câteva cuvinte, dar cert este că a fost o provocare care mi-a pus mintea la contribuție și care a necesitat un hocus-pocus tehnologic de care nici eu n-am crezut că voi fi în stare.

Cum sună cel mai fain testimonial pe care l-ai primit de la un client căruia i-ai prezentat serviciul nostru de audit lingvistic?

Poate cel mai fain testimonial a fost unul pe cât de neobișnuit, pe atât de frumos, un client cu care am avut un proiect dificil, cu foarte mulți candidați de evaluat într-un timp foarte scurt, m-a sunat aproape în fiecare zi să-mi mulțumească pentru implicare și rezultate. Nu e nimic mai frumos decât să vezi că oamenii sunt fericiți pentru că i-ai ajutat cu ceva.

Câteva direcții pe care le întrevezi pentru activitatea de audit lingvistic Eucom.

Sunt foarte multe planuri pe care le am pentru departamentul nostru de audit lingvistic. Printre cele mai importante sunt upgradarea platformei noastre online în care investim în mod constant pentru a o avea la cele mai înalte standarde și dezvoltarea paletei noastre de produse de testare, care ne va permite să ducem acest domeniu la un cu totul alt nivel.